Transfērdruka jeb termopārneses druka

 previous.png  Home_small.png 

Šajā drukas tehnoloģijā attēlu pārnešana uz vēlamo priekšmetu tiek veikta ar dažādu veidu plēvju vai termopārneses papīra palīdzību. 

Termopārneses apdruka notiek sekojoši:  vispirms zīmējuma spoguļattēls ar īpašu sietspiedes paņēmienu tiek uzklāts uz papīra darba virsmas, kas pārklāta ar īpašu pārklājumu. Drukas krāsu skaits nav ierobežots. Pēc tam termopārneses papīru ar uzdrukāto attēlu uzklāj uz priekšmeta un piespiež ar termospiedi. Augstas temperatūras un spiediena ietekmē attēls tiek pārnests no papīra uz apdrukas priekšmetu.  

Termopārneses druka ir īpaši piemērota tādos gadījumos, kad nepieciešama augstas kvalitātes apdruka salīdzinoši nelielām tirāžām (līdz 100 gabaliem) tekstilizstrādājumu (krekliņu, cepurīšu) un sintētiska ūdensizturīga materiāla izstrādājumu (somas, lietussargi) apdrukāšanai. Ar šo drukas paņēmienu krāsa praktiski nemaz neiespiežas audumā, bet gan „sēž” uz virmas, tādējādi attēls ir spilgts un nelielas tā detaļas ir labi redzamas neatkarīgi no priekšmeta virsmas struktūras. 

Reizēm ir grūti piemeklēt krāsu, kas labi turētos uz priekšmeta virsmas. Tādos gadījumos var izmantot termopārnesi ar īpašām plēvēm, kas pēc plotergriešanas ar aplikācijas metodi (ja to ļauj attēls) tiek pārnestas uz priekšmetu ar to pašu termospiedi. 

Termopārneses drukai ir ierobežojumi, kas saistīti ar priekšmeta formu un materiālu, no kā izgatavota tieši apdrukai paredzētā vieta. 

Lielu tirāžu attēlus izdevīgāk ir drukāt ar kādu no tiešās apdrukas tehnoloģijām. 

 

Darbu piemēri: 

001_294_9491.jpg 001_294_9492.jpg 001_294_9495.jpg 001_Lietussargs.jpg

 SIA "LSV Klubs"
Elizabetes 45/47 - 509
Rīga, LV-1010
Tālrunis 67 332 633
Tālrunis 67 334 684
E-pasts: lsv@lsv.lv