Sietspiede

 previous.png  Home_small.png  next.png

 

shelkografija1_s.jpg   

1 - tīkls ar trafaretu

2 - rāmis tīklam

3 - rakeļa turētājs

4 - rakelis (gumijas lāpstiņa)

5 - krāsa uz tīkla

6 - zem tīkla iespiestā krāsa jeb attēls

Sietspiede ir viens no trafaretdrukas paveidiem, kur par trafaretu tiek izmantots neilona vai metālisks tīkls, 18-200 mikrometrus  biezs,  ar acu izmēru  4-200 diegi/cm.  Populārā veidā šī druka aplūkojama internetā. 


 

Sietspiede ar atbilstošām krāsām var tikt izpildīta uz jebkura materiāla – uz papīra, plastikas vai polivinilhlorīda virsmas, uz stikla, keramikas, metāla, ādas  u.c  virsmām. Krāsas iedalās pēc saistvielas veida – ūdens, solvena (uz  šķīdinātāja bāzes), cietējošas ultravioleto staru ietekmē, kā arī plastizola krāsas ( nepieciešama temperatūras fiksācija).  

Sietspiedes tehnika tiek izmantota novelkamo attēlu jeb dekolu drukāšanai ar tam sekojošu apdedzināšanu vai bez tās, kā arī nokasāmas kārtas (skreča) uzklāšanai loterijas biļetēm un maksājumu kartēm. 

Savu nosaukumu sietspiedes tehnika ieguvusi pateicoties trafareta drukas patentam, kurš izdots 1907.gadā ar nosaukumu angļu valodā Silk screen printing – „zīda sieta apdruka”. Tiek uzskatīts, ka šis drukas veids radies jau tālā senatnē, taču savu mūsdienīgo veidolu trafareta druka ieguvusi pagājušā gadsimta vidū. Pateicoties tehnoloģijas īpatnībām, sietspiede var tikt izpildīta kā uz plakanām, tā arī uz cilindriskām virsmām. Šobrīd trafareta druka tiek pielietota ne tikai poligrāfijā, bet arī tekstila, elektronikas, auto, stikla, keramiskajā un citās rūpniecības nozarēs. 

Viena no sietspiedes īpatnībām ir iespēja iegūt biezu krāsas slāni, no 8-10 mikrometriem līdz pat vairāk kā 500 mikrometriem (ofseta drukā krāsas slānis ir 1-2 mikrometri), turklāt ar apbrīnojamu krāsu pārklājamību un spilgtumu. Tāpat var izmantot arī dažādus specefektus – gliterus (spīdumiņus), apjomdruku, samta un gumijas imitāciju. 

Mūsu uzņēmuma reklāmdrukas darbnīcas jau vairāk nekā 20 gadu saviem klientiem piedāvā sietspiedes drukas pakalpojumus. Darbnīcas ir aprīkotas ar manuālām un pusautomātiskām iekārtām, infrasarkanās žāvēšanās līniju, kā arī citu papildaprīkojumu, kas ļauj apdrukāt ar augstas kvalitātes attēliem plakanus, cilindriskus un konusveida priekšmetus. Izmantojamās krāsas un priekšmetu virsmu papildus apstrāde ļauj mums apdrukāt praktiski jebkuru materiālu (papīru, kartonu, plastmasu, plēvi, polipropilēnu, stiklu, metālu, ādu un tās aizvietotājus, dažādus sintētiskos materiālus, kokvilnas audumu u.c.). Lēmums par iespēju apdrukāt to vai citu materiālu tiek pieņemts pēc apdrukājamā priekšmeta izpētes, ko veic menedžeris un meistars – sietspiedes speciālists. Viņi iesaka, kādas apdrukas metodes (sietspiede, tampogrāfija, transfēra vai tiešā druka, digitālā druka) ir iespējamas un kurš no tehnoloģiskajiem procesiem no cenas un kvalitātes viedokļa būtu vispiemērotākais konkrētajā situācijā.

 

Darbu piemēri:

001_DSC03180.jpg 001_DSC03181.jpg

 SIA "LSV Klubs"
Elizabetes 45/47 - 509
Rīga, LV-1010
Tālrunis 67 332 633
Tālrunis 67 334 684
E-pasts: lsv@lsv.lv