Digitālā druka

  Home_small.png  next.png

Šobrīd jēdziens DIGITĀLĀ DRUKA ir ieguvis pietiekami plašu nozīmi, un arī pats šis drukas veids tiek plaši pielietots poligrāfijā, tostarp arī reklāmas drukā.

 

Reklāmas darbnīcās LSV klubs ir pieejams divu veidu digitālās drukas aprīkojums:

  • Lielformāta pilnkrāsu solventa* printeri
  • Inkjet printeri

 

*Solventa druka (solvents ir  vieglu ogļūdeņražu maisījums, ko iegūst no jēlnaftas vai neapstrādātām akmeņoglēm) – druka, kurā izmanto solventu saturošas krāsas. 

Sākotnēji solvents tika izmantots kā šķīdinātājs eļļām, bitumiem, naftas polimēru sveķiem un daudzām citām vielām, uz kuru bāzes šobrīd izgatavo drukājamo iekārtu un ploteru plēves. Mūsdienās solventu izmanto arī nosēdumu tīrīšanai no inžektoriem iekšdedzes dzinējos. Tas apliecina, ka solvents ir ļoti agresīvs un veselībai bīstams, kā arī to, ka solventa pievienošana krāsai nodrošina tās dziļu iesūkšanos apdrukātajā materiālā, daudzkārt uzlabojot virkni īpašību, kas nepieciešamas ārējai lietošanai, piemēram, attēls ir ilgnoturīgs, bez šķīdinātājiem nenotīrāms, nereaģē uz klimatiskām izmaiņām.

 

Solventa krāsu trūkums ir ass, nepatīkams aromāts, kura novēršanai darba telpās nepieciešams uzstādīt papildus ventilāciju, savukārt, pēc apdrukāšanas aromāts no gatavās produkcijas pazūd pats, solventam iztvaikojot no materiāla virsmas. Krāsu un iekārtu ražotājiem pēdējo gadu laikā ir izdevies zināmā mērā atrisināt problēmu ar nepatīkamo aromātu, samazinot solventa daļu krāsas sastāvā. Tomēr līdz ar to ir samazinājusies arī krāsu noturība pret nelabvēlīgu ārējo apstākļu ietekmi.

 work1.jpg

Vides reklāmas drukāšanai mēs izmantojam Japānā ražotu solventa ploteri MimakiJV3-160 SP. Plotera MimakiJV3 drukas sistēma sastāv no četriem blokiem pjezoelektrisko galviņu, kas izvietotas vienā rindā un nodrošina maksimālo izšķirtspēju 1440 dp. Ir iespējams drukāt četru vai sešu krāsu režīmā. Pateicoties tam, šo ploteri var izmantot interjera reklāmas drukāšanai. Ploterim MimakiJV3 ir maināms pikseļa lielums, kas ļauj iegūt augstas kvalitātes attēlus zemā izšķirtspējā un fotoreālistiskus attēlus augstā izšķirtspējā. MimakiJV3-160 SP maksimālais drukāšanas platums ir 1600 mm, drukāšanas ātrums līdz 30 kvadrātmetriem stundā zemā izšķirtspējā un aptuveni 5 kvadrātmetri stundā visaugstākajā izšķirtspējā.

 

Printeris nodrošina augstas kvalitātes apdruku uz gandrīz visu veidu materiāliem, kas paredzēti solventam, tajā skaitā tekstilizstrādājumiem, vinila tapetēm, slaidiem, ko izmanto gaismas paneļos (backlite) u.c. Ja attēlu papildus nepieciešams pasargāt no mehāniskas vai citādas (UV starojums, sāls, benzīns u.c.) iedarbības, mēs piedāvājam attēla pārklāšanu ar laku vai laminēšanu uz mūsu iekārtām - tas  būtiski pagarinās attēla kalpošanas laiku. 

work2.jpg

Inkjet druka.

Attēli, kas paredzēti iekšējai lietošanai, tiek printēti ar ploteri EncardNovajet Pro 600, kura drukas virsma ir 1500 mm. 

Zīmols Encard – tas ir augstas kvalitātes un fotoreālas drukas simbols. Encard ploteru vizītkarte košas un piesātinātas krāsas, lieliska krāsu pārnese un plašs dinamisks diapazons. Atšķirībā no solventa printeriem šajā drukā tiek izmantotas ūdenī šķīstošas krāsas, pilnīgi nekaitīgas, bez smaržas, bet tanī pat laikā arī uzņēmīgas pret agresīvu vides ietekmi un saules staru iedarbību. 

Īpaši labi ar šo printeri izdodas attēli uz auduma, uz papīra ar māksliniecisku reljefu un slaidi (backlite) gaismas reklāmai. Uz pēdējiem tiek iegūtas košas krāsas un ļoti blīva melnā krāsa, kas daudz mazākā mērā ir iespējams, izmantojot jebkuru citu drukas veidu. Drukāšanas ātrums –  aptuveni 5 kvadrātmetri stundā ar maksimālu izšķirtspēju.

 

 SIA "LSV Klubs"
Elizabetes 45/47 - 509
Rīga, LV-1010
Tālrunis 67 332 633
Tālrunis 67 334 684
E-pasts: lsv@lsv.lv