Ideju veikals

vai Ātrā palīdzība  Jūsu reklāmas gadījumos

 

Septembrī (2006 gadā)Latvijas prezentreklāmas tirgū notika ievērojams notikums: pirmie starp kolēģiem-konkurentiem LSV klubs atvēra mazumtirdzniecības ēru šajā tradicionāli korporatīvajā nozarē – veikals Le Cabinet galerijā “Centrs”. Šādā veidā, patērētājam piedāvāta pavisam jauna apkalpošanas koncepcija, saīsinot biznesa dāvanas meklēšanas laiku līdz dažām minūtēm, neraugoties uz to piešķirot tai individualitāti. Idejas autors – LSV klubs izpilddirektors Suzanna Karapetjana – uzskata, ka “ātrā svētku palīdzība” Vecrīgā būs tieši īstajā laikā, kā arī strādās tas nekorporatīvi (no pirmdienas līdz piektdienai), bet gan septiņas dienas nedēļā – gandrīz kā maizes veikals. Tikai ar tādu atšķirību, ka tajā tirgo nevis ar maizes klaipiem, bet gan lietišķām valdības līmeņa dāvanām.

Izziņa:

 

LSV klubs bija piereģistrēts kā interešu klubs Republikas štāba Latvijas Studentu Vienības laikos, bet 1991. gada 21. septembrī uz šīs organizācijas bāzes tika piereģistrēts SIA “LSV-klubs”, bet jau bez atšifrējuma. Kopš tiem laikiem jau ir pagājuši piecpadmit gadi. Uzņēmuma specializācija – prezentreklāma, reklāmas darbnīcas, bizenss suvenīru izgatavošana, lietišķo dāvanu ideju un korporatīvā stila izstrādāšana.

 

-- Atlasot preces sortimentu veikalam, mēs vadamies pēc uzkrātās pieredzes ar pastāvīgajiem pasūtītājiem un draugiem, - stāsta Suzzana. – Viņi ir pieraduši nākt uz LSV – klubs  pašas dāvanas meklējumos, un īpaši idejas meklējumos. Viņi zin: mums vienmēr gribējās, lai apdāvinātajiem cilvēkiem kļūst siltāk ap sirdi. Ir patīkami saņemt dāvanas! Bet ja zini, ka kādam kļuva patīkamāk no , tad pasniegtās ar mīlestību un prieku dāvanas, tad pašam ir divtik patīkami. Atceraties, kā filmā “Mimino”?..

 

-- Laikam, kad Jūs sākāt, izdarīt kādam patīkami bija viegli – cilvēki kusa tikai ieraugot sava uzņēmuma logotipu uz dāvanas. Kas notika pēc tam, kad prezentreklāmas (kalendārs, pildspalva, šķiltava) “džentelmeņa komplekts” apnika?

 

-- Mēs nekad “neieciklējamies” uz komplektiem. Esam braukuši uz izstādēm jaunu tehnoloģiju meklējumos, pāršķirstot, burtiskā nozīmē, katalogu kalnus kaut kā oriģināla un interesanta meklējumos. Bet pēc tam sapratām, ka bieži pat parastas lietas, bet attiecīgā veidā noformēti, arī var kļūt par pārsteidzošu dāvanu. Tagad mēs cenšamies atrast pasūtītājam skaistas praktiskas lietas un izdomāt tām kādu jautru frāzi, kas izraisa smaidu. Bizness suvenīri labam noskaņojumam – tas ir mūsu “jājamais zirdziņš”. Bet tieksme pēc oriģināliem priekšmetiem ir saglabājusies. Un pieredzes darbā ar tām ir ļoti daudz! Labi, ka ražošanas bāze mazās poligrāfijas vajadzībām gadu laikā ir radīta pietiekoši liela.

 

--  Pastāstiet sīkāk par parastām lietām. Tas ir kaut kas mājai, ģimenei?

--Gribās, lai dāvanu lietotu, lai tā atgādinātru par sevi ne tikai svinību dienā. Tāpēc veikalā ir plašs klāsts mājas sadzīves priekšmetu nedaudz neierastā izskatā. Ienāciet un pārliecinieties, cik atjautīgi var izskatīties vienkāršs pulkstenis! Īpaši sievietēm – neparastas formas vāzes, vienmēr ir aktuālas. Īpaši vīriešiem – blašķes, bāra komplekti. Senlietu cienītājiem – veclaicīgas kartes. Lielu uzmanību sev pievērš milzīgs fotoalbūms ādas iesējumā, atvests no Japānas. Tādas klases lietas vienmēr ir apgādāti ar sertifikātiem, tās nebūs kauns pasniegt vislielākajam priekšniekam.

 

-- Bet kā tad Le Cabinet atšķirsies no rindas citu dāvanu veikalu?

 

-- Mēs piedāvājam gabaldarba priekšmetus. Atlasītos dāvanu veikalos Jūs varat pasūtīt gravēšanu, parstais servis – iesaiņošana. Mēs piedāvājam klientam plašu pakalpojumu spektru – no atbilstoša uzraksta izgatavošanas un ziedu pušķa vai gaisa balonu  pasūtīšanas līdz dāvanas nogādāšanai adresātam. Bet pats galvenais, ja paūtītājam ir grūtības ar apsveikuma ideju, varm arī ar to palīdzēt.

 

-- Kā Jūs papildinājāt tradicionālo dāvanu sortimentu?

 -- Pazīstot sevi, kā nogurst priekšnieks darbā, un cenšoties ieviest pa spēkam esošu ieguldījumu cīņā pret darbaholismu, mēs Le Cabinet radījām atsevišķu ofisa spēļu ekspozīciju. Te ir gan mini-boulings, galda basketbols un futbols. Ja gribat, priekšnieka kabinets uz laiku pārvērtīsies par golfa klubu vai kazino.

 

Atbalstot ģimenes ideju, mēs piedāvājam arī “dāvana diviem”: sākot no pāra piekariņiem, kokteiļa salmiņiem līdz magnētikiem fotorāmīšiem un lietussargiem “uz diviem”. Šādi suvenīri noderēs arī tam, lai apsveiktu jaunlaulātos, un ģimenes dzīves jubilejas svinībām. Pēc maniem novērojumiem, pēdējā laikā cilvēki atkal ir pievērsuši uzmanību šiem datumiem un aicina tādos gadījumos ciemiņus. Bet ja reiz ciemiņi, tātad, arī dāvanu pasniegšana.

 

Pēdējā laikā mēs pozicionējam sevi kā “Ātrā palīdzība neatliekamos reklāmas gadījumos”. Tad lūk “negaidītās” biznesa partneru vārda un dzimšanas dienās, mēs piedāvājam plašu klāstu dāvaniņu. Un tā kā veikals atrodas pašā Vecrīgas centrā, pie tam strādā līdz pat plkst. 20.00, to arī droši var pozicionēt kā “Ātrā dāvanu palīdzība”.

 

-- Suzanna, 15 darbības gadu laikā reklāmas tirgū, kā arī pirms tam, Jums ir izveidojies milzīgs klientu un draugu loks. Kā pieņemts Latvijā,  viņi cer uz “personisko faktoru”, cenšoties gūt Jūsu personīgo atbalstu dāvanu izvēlē un izgatavošanā. Vai neatslābs draudzīgās saites ar veikala parādīšanos?

 

 -- Tieši otrādāk! Veikalā var gūt personisku atbalstu dienās un stundās, kad LSV-klubs ofiss nestrādā! Mēs parūpējāmies par to, lai klienti nejoņo norūpējušies pa pilsētu piemērota suvenīra meklējumos, bet ar drošu soli dotos uz Le Cabinet, kur viņiem vienmēr palīdzēs un ieteiks. Bet patstāvīgiem uzņēmuma klientiem mēs plānojam ieviest atlaižu karti ieprikumiem veikalā. Ieceru ir daudz, centīsimies pēc iespējas ātrāk tās realizēt.

 SIA "LSV Klubs"
Elizabetes 45/47 - 509
Rīga, LV-1010
Tālrunis 67 332 633
Tālrunis 67 334 684
E-pasts: lsv@lsv.lv